Spring naar inhoud
Dit doet Gasunie

Dit doet Gasunie

Voor veilig transport zijn goede wegen nodig. Onze infrastructuur bestaat uit duizenden kilometers aan pijpleidingen en honderden stations. Dit netwerk maakt transport, opslag en doorvoer van gas mogelijk. De infrastructuur van Gasunie is onderdeel van de ‘gasrotonde’ van Europa. Via dit netwerk kan gas makkelijk worden verhandeld en getransporteerd.

Betrouwbare energie-infrastructuur

Jaarlijks gaan er miljarden kubieke meters aan gas door ons stelsel aan pijpleidingen. Verschillende soorten stations zorgen ervoor dat het gas goed wordt verplaatst en dat het gas van de juiste kwaliteit is. Onze infographic ‘infrastructuur in beeld’ laat zien hoe ons netwerk aan leidingen en stations precies in elkaar zit.

Gastransport

Ons netwerk voor gastransport in Nederland en Duitsland verbindt leveranciers en gebruikers van energie. We transporteren bijna een kwart van het totale gasverbruik in de Europese Unie!

Gasopslag

Als het buiten koud is, is de vraag naar gas groter dan het aanbod. Daarom werkt Gasunie met een gasopslag, als het ware onze spaarpot vol aardgas.

Consultancy

Zelf een project voorbereiden en uitvoeren? Gridwise Engineering & Services ondersteunt met consultancy op het gebied van aanleg en beheer van gasinfrastructuur en meer.

Title Transfer Facility

De TTF is de enige Nederlandse handelsplaats waarbij het gas in ons netwerk van eigenaar kan wisselen. De gasprijzen op de TTF zijn maatgevend voor Europa.