Spring naar inhoud

Certificaat poortinstructie

Omdat we bij Gasunie werken volgens ‘Golden Rules of Safety’ hebben we deze regels als uitgangspunt genomen voor onze poortinstructie. Dit betekent dat een ieder die bij Gasunie op een kantoor- of gasvoerende locatie werkzaamheden komt uitvoeren, deze poortinstructie moet hebben gezien. Voor bezoekers van gasvoerende locaties geldt dit ook, zodat iedereen weet wat we bij Gasunie verstaan onder veilig handelen. Of je nou medewerker, contractor of bezoeker bent.

Om het voor contractors en bezoekers gemakkelijk te maken kan deze poortinstructie online worden gevolgd. Hiervoor is de poortvideo met de toets beschikbaar op 'Poortinstructie Golden Rules of Safety'. De instructie kan op ieder moment worden bekeken.

Gasunie-medewerkers moeten deze training volgen in opleidingen in de HR Portal. 

Met ingang van 1 juni 2017 maakt Gasunie gebruik van een nieuwe e-learning voor de Poortinstructie Golden Rules of Safety. In de nieuwe e-learning moet een nieuw account worden aangemaakt. Behaalde certificaten blijven geldig tot de vervaldatum.

Het volgen van de poortinstructie gaat heel eenvoudig op de volgende manier:

 1. Je maakt een nieuw account aan via Poortinstructie Golden Rules of Safety.
   
 2. Je vult het formulier in met de noodzakelijke gegevens.
   
 3. Je bekijkt de hele video en maakt vervolgens de toets.
   
 4. Bij een goed resultaat wordt er automatisch een certificaat aangemaakt.
   
 5. Dit certificaat neem je mee bij het eerstvolgende bezoek aan Gasunie, waarbij het wordt ingeschreven in jouw veiligheidspaspoort (PSL).


Voor een positief resultaat moet minimaal 80% van de vragen goed worden beantwoord.

Is dit niet het geval, dan krijg je een tweede kans door opnieuw de video te bekijken en 12 nieuwe vragen te beantwoorden.

Het certificaat is 2 jaar geldig. Wanneer het certificaat is verlopen, moet je de poortinstructie opnieuw bekijken en het certificaat behalen. Het is mogelijk om het certificaat te verlengen vanaf een maand voor de datum waarop het certificaat verloopt.