Spring naar inhoud

Ons werk

Werken bij een bedrijf waar de mensen centraal staan

Het succes van ons bedrijf is te danken aan de toewijding en inzet van alle medewerkers. Zij vinden bij ons niet alleen uitdagend werk in een dynamische, internationale omgeving, maar ook goede mogelijkheden voor verdere ontwikkeling ontplooiing. We bieden ze de mogelijkheid om gericht opleidingen en trainingen te volgen. Daarnaast bieden we goede arbeidsvoorwaarden, door bijvoorbeeld ruimte te geven om een balans te vinden tussen werk en privé.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden onze medewerkers goede arbeidsvoorwaarden, die aansluiten bij wat gangbaar is in onze marktsector. We bieden ze de ruimte om een balans te vinden tussen werk en privé. Daarvoor passen we binnen ons bedrijf flexibele arbeidstijden en -arbeidsvoorwaarden toe. Onderdeel van onze arbeidsvoorwaarden is het zogenaamde flexibiliseringsbudget, dat aan alle medewerkers wordt toegekend. Dit budget kan worden besteed naar eigen behoefte. Het kan worden ingezet om vrije tijd te kopen, als aanvulling op het pensioen, om deel te nemen in een fietsenplan, maar er bestaat ook de optie om het te laten uitbetalen.

Werken in de techniek

Ons grensoverschrijdende netwerk bestaat uit 15.500 kilometer pijpleidingen, een 235 kilometer lange ondergrondse zeeleiding, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en honderden installaties, waaronder de LNG-installatie op de Maasvlakte, een ondergrondse gasopslagfaciliteit in de provincie Groningen en ongeveer 1.300 gasontvangstations. Alles wat met techniek te maken heeft wordt door onze mensen ontworpen en onderhouden. Dat biedt volop uitdaging voor (technische) vakspecialisten, zoals engineers, maar ook voor economen, juristen en ict-ers.

Werken bij een toonaangevend bedrijf

Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa, met een grensoverschrijdend netwerk. De markeringspaaltjes in het Nederlandse en Duitse landschap zijn hiervoor het zichtbare bewijs. Achter deze paaltjes staat een team van zo’n 1.700 medewerkers, verspreid over ruim 30 locaties in Nederland en Noord-Duitsland en met vertegenwoordigingen in Den Haag, Brussel en Moskou. Dit team van professionals zorgt ervoor dat iedereen dag in dag uit altijd over gas kan beschikken.

Werken in de energiesector

Onze infrastructuur speelt niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa, een sleutelrol in de gasvoorziening. De vraagstukken op het gebied van energie en duurzaamheid zijn uitdagender dan ooit. Op weg naar een schonere energietoekomst zetten we vol in op onze kracht: het creëren van verbindingen op het terrein van energie. (Groen) gas en duurzame bronnen zoals zon en wind kunnen samen zorgen voor een flexibele en stabiele energievoorziening, waar we allemaal van profiteren.